8001 Székesfehérvár Pf.: 196BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

Köszönet az 1 %-nak


A székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete hálásan, köszönni, mindazoknak, akik 2010-ben 84.447 –ot az adójuk 1%-át az egyesületünk javára felajánlották.

A kapott támogatást közösségi programokra, kiállításokra és sportprogramokra szervezésére használtuk fel.

Segítségüket köszönjük, és bízunk a további támogatásban.


III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPO
KÖZLEMÉNY


A megjelent anyagokat a szerzői jogról szóló törvény rendelkezései védik. Átvételükkor a forrás, az ARISZ – Alba regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület feltüntetendő. A konkrét névvel jelzett írások másodközlése csak a szerző hozzájárulásával lehetséges.Kiemelt partnereink

Székesfehérvár Megyei Jogú Város

Civil Szervezetek Fejér Megyei Szövetsége

CETOM

Esélyek Háza Koordinációs Iroda

Tarsoly Ifjúságért Egyesület

ARISZ Női Futball Klub

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány

Alternatív Mozgássérült Egyesület

Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja

Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete

VAGIKER szitanyomó - kereskedő

MűvészbejáróVisit http://www.ipligence.comMeghívó Dancs Attila kiállításáraFelhívás a Régen volt? Hol is volt? c. országos kö

Raoul Wallenberg svéd diplomatának, a humánum lovagjának, magyarországi zsidó emberek megmentőjének 2012-ben lesz születésének századik évfordulója. Ez jó lehetőséget teremt mindannyiunk számára, hogy megismerjük sokoldalú tevékenységét, életútja példa a ma élők számára is, mert ösztönzést ad az antiszemitizmussal, rasszizmussal, diszkriminációval szembeni fellépésre.
Az a település, ahol élünk, dolgozunk, tanulunk, intézzük ügyeinket tele múltunk emlékeivel, dicső és feledhető események látható és láthatatlan lenyomatával. Szeretjük lakóhelyünket, mert a mienk, mert közünk van hozzá. Vajon ismerjük-e, tudjuk-e, hogy egy-egy utcanév, ház, szobor, vagy emléktábla, milyen múltbeli események hordozója, miért emelte, nevezte el, készítette az utókor?
Induljunk el és fedezzük fel városunkat, falunkat, mert nekünk ma élő nemzedéknek az is kötelességünk és érdekünk, hogy ismerjük és emlékezzünk (meg) a 67 évvel ezelőtt befejeződött korszak történéseire. A XX. század közepén európai és magyar emberek milliói faji, vallási és politikai alapú üldöztetést szenvedtek. A zsidóságot, a romákat sújtó népirtás és következményei a magyar múlt, az európai történelem és a kultúra veresége. Az európai emlékezetkultúrához hasonlóan Magyarországon is törekednünk kell arra, hogy a holokauszt a magyar történelem, a kollektív emlékezet részévé váljon, az ártatlanul üldözött és megölt magyar állampolgárok emléke fennmaradjon. Emlékeznünk kell azokra is, akik emberek tudtak maradni, az embertelenségben, akiket ismertünk és akik ismeretlenek maradtak, s legfeljebb cselekedetük hozadéka, emberi életek megmentése maradt meg. Az elmúlt évszázadokban sokféle nép, népcsoport, kultúra élt együtt, hatott egymásra a Kárpát-medencében. Ismerkedjünk meg egymás kultúrájával, szokásaival is!

A Holokauszt Emlékközpont, a Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, a Raoul Wallenberg Egyesület „Régen volt? Hol is volt?” címmel országos felmenő rendszerű vetélkedőt hirdet a középfokú intézmények diákjai számára.

Fő támogató és együttműködő partner Magyarország Külügyminisztériuma.
Szervezők, partnerek:
Budapest, XIII. kerületi Pedagógiai Szolgáltató Központ
Győri Széchenyi István Egyetem
Holokauszt Emlékközpont
Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
Miskolci Egyetem Szociológiai Intézet
Raoul Wallenberg Alapítvány
Raoul Wallenberg Egyesület
Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium
Somogyi-könyvtár, Szeged
Székesfehérvári Esélyek Háza


A vetélkedő témakörei:
II. világháború története, Magyarország szerepe, a zsidóüldözések, a Holokauszt, Raoul Wallenberg és más embermentők tevékenysége, a zsidó-magyar kultúra együttélése, Holokauszt és embermentő emlékhelyek Budapesten, illetve a lakóhelyen. Holokauszt túlélők történetei. Raoul Wallenberg a humánum lovagjának időszerűsége napjainkban. A magyar külpolitika az emberi-, kisebbségi jogokért.

A vetélkedő menetrendje:
A vetélkedőre 4 fős középiskolás csapatok jelentkezhetnek, valamint felkészítő tanáruk. A www.wallenbergegyesulet.hu honlapon kell regisztrálni 2012. február 3-ig.

1. forduló
Internetes játék:
A regisztrált csapatok egy jelszó segítségével hozzájuthatnak a kérdésekhez. A feladatokat a csapatoknak 2012. február 6 és 17. között kell megoldani maximum 3 óra alatt.

2. forduló
Elődöntők:
Az elődöntőbe az internetes fordulóból maximum 40 legtöbb pontszámot elérő csapat jut be. Az elődöntő két részből áll:
- 2012. március 9-ig írásbeli feladatot kell készíteni,
- 2012. március 26-30. között egész napos játékra kerül sor Győrött, Székesfehérváron, Budapest, XIII. kerületben, Szegeden, Miskolcon.
Díjazás:
Minden résztvevő oklevelet, valamint tárgyjutalmat, illetve emléklapot kap.
Az öt helyszínről az 1-2. helyezett csapatok továbbjutnak az országos döntőbe. Összesen tíz csapat.

3. forduló.
Országos döntő:
Időpont: 2012. április 19. egész napos program
Helyszín: Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium, Budapest
Díjazás: 1. helyezett csapat /+ felkészítő tanár/:
30 000.-ft-os könyvvásárlási utalvány + oklevél
2. helyezett csapat /+ felkészítő tanár/:
24 000.- ft könyvvásárlási utalvány+ oklevél
3. helyezett csapat /+felkészítő tanár/:
18 000.- ft könyvvásárlási utalvány+oklevél
A többi csapat tárgyjutalomban (kiadvány, könyv) + emléklap részesül.

A felkészülést segítendő az egyes fordulókat megelőző időpontban irodalomjegyzéket közlünk az Egyesület honlapján. Kérdéseket a szervezőkhöz a vetélkedőről az info@wallenbergegyesulet.hu e-mail címre lehet eljuttatni.


„A MI EURÓPÁNK” vetélkedő felhívása

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a pozsonyi Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség valamint a Pécsi Tudományegyetem BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke meghirdeti „A mi Európánk” című vetélkedőt a magyarországi, és a határon túli magyar középiskolások számára a 2011/2012 tanévben.

Fővédnök EP képviselők: Bauer Edit (Szlovákia), Herczog Edit (Magyarország).

Célunk, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.

A vetélkedő témakörei: általános EU ismeretek, (2011 – Az önkéntesség éve, 2012 – Az aktív időskor európai éve) fontos témák: versenypolitika, az EU költségvetése, emberi és polgári jogok, környezetünk, fogyasztóvédelem, energia, foglalkoztatás, ország-ismeret (kultúra, földrajz, népszokások, ünnepek, gasztronómia, sport), stb.

A vetélkedő nyelve: magyar (egyes feladatoknál azonban szükség lesz a német, ill. angol nyelvre is).

Jelentkezés: A vetélkedőre 3 fős középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezését várjuk. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. Egy intézmény több csapattal is indulhat a vetélkedőn! A vetélkedőre regisztrálni lehet a felhívás megjelenésétől kezdődően, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján www.tarsoly.shp.hu megadottak szerint 2011. december 4-én 12:00 óráig.

A vetélkedő felépítése: 3 internetes forduló, valamint a döntő (helyszíne Székesfehérvár).
Az internetes feladatok a www.tarsoly.shp.hu oldalon lesznek elérhetőek, továbbá a csapatok itt tájékozódhatnak a vetélkedő folyamatáról és érvényben lévő szabályairól.

A vetélkedő fordulói:
2011. december 06 – 20. között kell a jelentkezőknek megoldani az első forduló feladatsorát.
2012. január 05 – 19. között kell a jelentkezőknek megoldani a második forduló feladatsorát.
2012. február 16-án (magyar idő szerint) 14:00 – 18:00 óra között lesz elérhető a harmadik – időkorlátos – forduló feladatsora, a megoldásokra elegendő lesz 2 óra.

Az internetes feladatok megoldásáért kapott pontszámok alapján 16 csapat kerül a döntőbe. Minden régióból és szomszédos országból bejut egy-egy csapat, amennyiben elért összpontszámuk alapján a mezőny első felében vannak. A többi csapat már kizárólag a legmagasabb pontszám alapján jut be, de egy régióból maximum 3 csapat, és egy iskolából legfeljebb 1 csapat lehet döntős.

A döntő időpontja: 2012. március 31. A döntőbe jutott csapatoknak Székesfehérváron – a vetélkedő előtti estétől igény szerint, térítés ellenében – kollégiumban szállást és étkezést biztosítunk.
Az első három helyezett csapat és felkészítő tanáraik díja: egy 4 napos (2 éjszaka hotelben) strasbourgi autóbuszos tanulmányút, várhatóan 2012. július elején.

További díjak: kirándulások Felvidéken illetve Kárpátalján, valamint tárgyjutalmak.

A vetélkedővel kapcsolatos minden további információ a www.tarsoly.shp.hu honlapon olvasható.
E-mail címünk: euvetelkedo@gmail.com.


Köszönet az 1 %-nak

A Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete hálásan, köszönni, mindazoknak, akik 2009-ben 2.465 –ot az adójuk 1%-át az egyesületünk javára felajánlották, így 2010. évben ezt az összeget használtuk fel.

A kapott támogatást közösségi programokra, kiállításokra és programokra szervezésére használtuk fel.

Segítségüket köszönjük, és bízunk a további támogatásban.

Köszönet az 1 %-nak

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesülete ( ARISZ) hálásan, köszönni, mindazoknak, akik 2009-ben 149.764 –ot az adójuk 1%-át az egyesületünk javára felajánlották, így 2010. évben ezt az összeget használtuk fel.

A kapott támogatást közösségi programokra, kiállításokra és sportprogramokra szervezésére használtuk fel.

Segítségüket köszönjük, és bízunk a további támogatásban.


SNI előadás

Sajátos Nevelési Igényű gyerekekkel kapcsolatos előadások.

A következő előadás: 2011. november 2. 17:00 - Civil központ (Technika Háza)


Raoul Wallenberg kiállítás - 2011. okt

http://www.cisz.hu/index.php?id=37&hir=630
http://egyuttegymasert.blog.hu/2011/09/21/in_memoriam_raoul_wallenberg


Ingyenes tanácsadás

Ingyenes család- és gyermekvédelmi valamint civil szervezetek részére tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.

Helyszin:
Alba Pláza – Civil Piac tér
Székesfehérvár, Palota út 1.

Ideje:
2011.augusztus 24 - én (szerda)
15.30- órától 17.00-ig

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Média

http://www.vorosmartyradio.hu/index.php?akt=hirek&id=8165&keres=I. Csitáry Strandfoci Kupa


Strandfoci Kupa Fehérváron

forrás: KJF Vörösmarty Rádió
A „Mutass jó példát” programsorozat keretében első alkalommal rendezi meg a Csitáry Strandfoci Kupát az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület.

Augusztus 20-án reggel kilenc órától csapnak össze a Régiós Strandfoci Női Labdarúgó Kupán, amelynek célja a női labdarúgás népszerűsítése, a sportkapcsolatok ápolása, egészségmegőrzés, és a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése - mondta el az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Róka Gyula, az ARISZ képviselője.
A fehérvári női foci 15 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt több rangos tornán vettek részt, szép sikereket is elértek, amelyek közül kiemelkedik a lengyelországi nemzetközi második, és a bulgáriai szintén második helyezés - tette hozzá Róka Gyula. A torna fővédnöke Mészáros Attila, Székesfehérvár ifjúsági tanácsnoka, aki a kezdőrúgással indítja útjára tornát. A női strandfocinak még nincs hagyománya - mondta el a főszervező Babos Zoltán, aki a Régiós Női Labdarúgó Bajnokság alapítója is.
A fehérvári tornára eddig hat csapat jelentkezett, kettő-kettő Veszprém-, Komárom- és Fejér megyéből. A sérüléstől tartanak a szervezők, az Egészségügyi Dolgozók Nyugdíjas Szervezete vállalta a sportorvosi feladatok ellátását - tette hozzá Babos Zoltán. Kovacsik Beáta nyolc éve az ARISZ csapatának meghatározó játékosa, az idei évtől technikai menedzser. Sok fiatal tehetséges játékos igazolt a csapathoz, akiknek jó szezonkezdés lehet a kupa a pár hét múlva kezdődő bajnokság előtt. elmondta, a tervek szerint a Bozsik Programban is szeretnének részt venni a fiatal játékosokkal.

További hírek:
Strandfoci: lányok tornája szombaton - FMH
Strandfoci hölgyeknek a nemzeti ünnepen - Esélyek Háza
Mutass jó példát - Csitáry Strandfoci Kupa Székesfehérváron - Fehérvári Hírek


Meghívó

Engedjétek meg, hogy ezúton hívjunk meg Benneteket
a „Mutass jó példát” programsorozat keretén belül megrendezésre kerülő
I. CSITÁRY STRANDFOCI KUPA
Régiós Strandfoci Női Labdarúgó Kupa

című program sajtótájékoztatójára.


Időpont: 2011. augusztus 16., (kedd) 14.30
Helyszín: Hiemer-ház, Boross Mihály terem, Székesfehérvár, Oskola u. 2-4

A torna célja: A női labdarúgás népszerűsítése, sportkapcsolatok ápolása más településekkel, egészségmegőrzés, a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése, a nők esélyegyenlőségének biztosítása. A szurkolók szórakoztatása.

Résztvevők:
Babos Zoltán női torna főszervezője
Kovacsik Beáta, technikai menedzser
Márton Zoltán Esélyek Háza igazgató
Róka Gyula ARISZ képviselő

Várunk Benneteket szeretettel.


Az ARISZ Női focicsapata a médiában

http://www.fmh.hu/helyi_kiadasok-bakonytol_a_dunaig/20110728_horgolas_helyett


Női foci

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős egyesület (ARISZ) 2010/2011 –es meccseit a Fejér megyei regionális női bajnokságban játszotta és a 11 csapat közül 4. helyen végzett.
Fejér megye legjobb csapata lett idén a székesfehérvári közösség.
Mérlegünk:
20 mérkőzés
9 győzelem,
2 döntetlen,
9 veresség,
29 pont,
78-99 gólkülönbség.

Ez az eredmény a fiatal csapatszámra remek indulásnak számit.

A csapat tagjai: Pap Eszter csapatkapitány, Krár Edina, Seffer Gabriella, Pethes Katalin, Ódor Éva, Krégl Dorottya, Vedrédi Tünde, Virág Mária, Tömörné Szabó Éva, Oppermann Ilona, Kovacsik Beáta, Péteri Niké, Dömény Zsófia, Huszárik Anna, Tasnádi Klaudia, Varga Dóra, Tófalvi Anita, Galló Beatrix, Botos Bianka, Botos Regina, Kiss Pattrícia, Tagyi Vivien.


A csapat az egész szezonban várakozáson felül teljesített. Ez azért fontos mert a csapat nagy része általános iskolás korú! Ezek a fiatal lányok próbálták megvalósítani az edzők (Babos Zoltán, Varga László ) elképzeléseit.
Meg kellett tanulniuk nyerni, és emelt fővel lejönni a pályáról akkor is, ha kikaptak mert jobb volt az ellenfél. Az elért 4 hely azt jelenti, hogy érdemes sokat dolgozni, mert a befektetett munkának mindig meg lesz az eredménye.
Az eredmény biztató a következő szezonra nézve, akár egy-két helyet is javíthat a csapat.Ingyenes tanácsadás

Ingyenes család- és gyermekvédelmi valamint civil szervezetek részére tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.

Helyszin:
Alba Pláza – Civil Piac tér
Székesfehérvár, Palota út 1.

Ideje:
2011.július 12 - én (kedd)
15.30- órától 17.30-ig

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Meghívó

A székesfehérvári Esélyek Háza, Egyenlő Esélyek Egyesület és a
DMJV Cigány Kisebbségi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és az
Ön által vezetett szervezet tagjait
KISTÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI FÓRUM
című rendezvényére.

A rendezvény időpontja:
2011. június 29. szerda, 14.00 óra
A rendezvény helyszíne:
2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.
Városháza, Közgyűlés-terem,

Szakmai program:
1. Egyenlő Bánásmód Hatóság – a panaszfelvételi eljárás folyamata.
Ismerteti: Dr. Szatmári Éva ügyvéd, a tájékoztatást követően panaszfelvételt tart. Várjuk mindazok jelentkezését, akiket valamilyen hátrányos megkülönböztetés ért vagy ilyen esetről tudomást szerzett és jogorvoslati lehetőséggel kíván élni.

2. Az Életet az Éveknek Megyei Nyugdíjas Szövetség kihelyezett kistérségi vezetőségi ülést tart.
Rubina Sándor elnök úr várja a szövetség kistérségben élő tagjait.

3. Dunaújváros Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata diszkriminációs és konfliktus kezelési programja.
A programról előadást tart: Kovács Kálmán képviselő.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Márton Zoltán
Esélyek Háza, igazgató


ISMÉT a nagy érdeklödésre való tekintettel!


Ingyenes család- és gyermekvédelmi valamint civil szervezetek részére tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.

Helyszin:
Alba Pláza – Civil Piac tér
Székesfehérvár, Palota út 1.

Ideje:
2011.június 28 - án (kedd)
16.00- órától 17.30-ig


A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.


MEGNYÍLT AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ÜGYFÉLSZOL


Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha
neme, szexuális irányultsága, faji hovatartozása, nemi identitása, bőrszíne, életkora, nemzetisége, társadalmi származása, nemzeti vagy etnikai vagyoni helyzete, kisebbséghez való tartozása, foglalkoztatási jogviszonyának
anyanyelve, vagy munkavégzésre irányuló fogyatékossága, egyéb jogviszonyának részmunkaidős egészségi állapota, jellege, illetve határozott időtartama, vallási vagy világnézeti meggyőződése, érdekképviselethez való tartozása politikai vagy más véleménye, egyéb helyzete, tulajdonsága vagy családi állapota jellemzője (a továbbiakban együtt: anyasága (terhessége) vagy apasága, tulajdonsága)

Munkatársunk, dr. Szatmári Éva
2011. június 29. szerda, 14.00 óra
2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.
Városháza, Közgyűlés-terem,
megválaszolja kérdéseit, kíváncsi tapasztalataira, valamint tájékoztatja arról, hogy jogsértés esetén milyen lehetőségei vannak a jogérvényesítésre.

NINCS EGYEDÜL!

TÁMOP -5-5-5/08/1 -2008-0001
A diszkrimináció elleni küzdelem –
a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése


Guruló-hét

Sajtómeghívó

Kedves Kollégák!

Időpont: 2011. június 27., hétfő, 11 óra
Helyszín: Civil Piactér, Alba Plaza, Palotai u. 1.

Június 27-e és július 1-je között az Esélyek Háza május végi EsélyNap 2011
fesztiválján is bemutatkozott Guruló Műhely elnevezésű, mozgáskorlátozott
emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő országos
eszközfejlesztő-hálózat székesfehérvári egysége lesz az Alba Plazában
található Civil Piactér vendége.

A hétköznap 10 és 16 óra között sorra kerülő különböző interaktív programok
során az érdeklődők pontos képet kaphatnak a műhely céljairól, valamint
mindennapi működéséről a fogyatékossági fok orvos és mozgásterapeuta általi
megállapításától kezdve a mozgássérülteket segítő eszközök javításáig,
karbantartásáig.

A Guruló-hét ünnepélyes megnyitóján jelen lesz Elekes Zsuzsa, a Civil
Piacteret üzemeltető Civil Szervezetek Regionális Szövetségének elnöke,
Császár Attila, a székesfehérvári Guruló Műhely vezetője és Márton Zoltán,
az Esélyek Háza igazgatója.


Programok, közlemények
MEGHÍVÓ

A Civil Szervezetek Regionális Szövetsége tisztelettel meghívja Önt
Nemzeti Civil Alapprogram 2011. évi pályázati lehetőségeit bemutató


TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMRA

Helyszín: Civil Szolgáltató Központ konferencia terem 8000 Székesfehérvár, Balatoni út 8. (ÖMV benzinkút és SEAT szalon mögött, hátul az udvarban)

Időpont: 2011.01.31. (hétfő) 16.00. - 19.00.

Tovább >>>
Bolhapiac

Babaruha
és
gyermek holmik börzéje – Bolhapiac

Helye:
Vízivárosi Általános Iskola (Budai u.90.)
Ideje: 2011.január 23-án (vasárnap) 8.00 –12.00 –ig

Jó állapotban lévő, használt gyermekholmik
(ruha, járóka, gyermekülés, játék stb.) olcsón

Információ:
Ágnes 06-30-316-31-97Meghívó

Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ),
az Esélyek Háza és az ART STÚDIÓ Képzőművészeti Szaküzlet

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

Szabóné Czuczai Katalin
Kézművesremekek gyöngyből

című kiállítás megnyitóra
,

Ideje: 2011. január 21. péntek 15.00 óra
Helye: ART STÚDIÓ Képzőművészeti Szaküzlet
(Székesfehérvár, Halász u. 39.)

Megnyitja: Rubina Sándor, a Nyugdíjas Klubok „Életet az Éveknek” Fejér Megyei Szervezet vezetője

Köszöntőt mond: Lukácsné Deák Edit üzlettulajdonos

A kiállítás január 21-től február 14-ig ingyenesen látogatható.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!Belügyminisztériumi közlemény

Valamennyi mobiltelefon felhasználó figyelmébe

Ön üzenetet kap a telefonjára, melyben arra kérik, hívja vissza a 06 07 74 52 41-es számot.
Kérjük, semmi esetre se hívja fel a megadott számot, ellenkező esetben ugyanis telefonszámlája rendkívüli mértékben meg fog emelkedni!

A Szervezett Bűnözés Ellenes Központi Hivatal által kiadott jelen közleményt kérjük a lehető legszélesebb körben terjeszteni!

Az utóbbi időkben szélhámosok kifejlesztettek egy rendszert, mellyel képessé váltak a mobiltelefonok csalással történő használatára. Először a felhasználót felhívják a mobilján és úgy mutatkoznak be, mintha a szolgáltatójától, az Orange-tól, az SFR-től vagy a Bouygues-tól hívnák. Majd mobiltelefonja megfelelő működésének ellenőrzésére hivatkozva arra kérik, hogy tárcsázza a 09# -es kódot.

KÉRJÜK, SEMMIKÉPP NE TÁRCSÁZZA A MEGADOTT SZÁMOT, A VONALAT AZONNAL SZAKÍTSA MEG!

A szélhámosok megfelelő eszközökkel rendelkeznek hozzá, hogy a fenti kód beütését követően olvasni tudják a SIM kártyát.
Ezt követően már csak egy új kártyát kell létrehozniuk.
A fentebb leírt módszert széles körben alkalmazzák, ezért fontos, hogy a hirdetményt mihamarabb továbbküldje a környezetében élő lehető legtöbb embernek, magánszemélyeknek, vállalatoknak és így tovább.

Amennyiben kijelzőjén beérkező híváskor az "A C E" betűk jelennek meg, kérjük, ne vegye fel, a hívást utasítsa el! Ez egy olyan vírus, amely tönkreteszi a SIM kártyát és megrongálja a mobiltelefont. Ezt az információt a Motorola, a Sagem és a Nokia is megerősítették.

KÉRJÜK, A FENTIEKET MÁSOKNAK IS ADJA TOVÁBB!Meghívó

Engedjétek meg, hogy ezúton hívjunk meg benneteket
az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és az Esélyek Háza
Női focisták az „Árny alatt” kiállításon című rendezvényére.

Időpont: 2010. december 28., (kedd,) 17.00 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Aszalvölgyi út 5.

Tartalom:
Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület nőifoci-csapatának tagjai a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete által rendezett Árny alatt kiállítás megtekintésével próbálnak hozzájárulni az egyedülálló tárlat hosszú távú fennmaradásához. A rendezvény vendége lesz Mészáros Attila, a városi önkormányzat ifjúsági tanácsnoka, és Posch Dániel, Székesfehérvár kommunikációs és civil kapcsolatok irodájának vezetője. Márton Zoltán az Esélyek Háza igazgatója.INGYENES CSALÁD- ÉS GYERMEKVÉDELMI VALAMINT CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.


Helye: Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
Székesfehérvár, Balatoni u. 8.
(ÖMV benzinkút és SEAT szalon mögött, hátul az udvarban)

Ideje: 2010. december 7 –én (kedd) 16.00- órától 17.30-ig

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.„A Mi Európánk” című interregionális vetélkedő

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a pozsonyi Szövetség a Közös Célokért Társulás ismét meghirdeti

„A Mi Európánk” című interregionális vetélkedőt,


mind a hazai, mind a határon túli magyar középiskolások számára.

Bővebben! >>>
Visszaváltható karácsonyfa akció 2010

Tisztelt Partnerünk !

A Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete,az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület valamint az Esélyek Háza nevében a következő jó hírrel szeretném önt tájékoztatni.

Immáron tízedik alkalommal , idén újra megrendezésre kerül a

VISSZAVÁLTHATÓ KARÁCSONYFA 2010
avagy ADJ ESÉLYT A FENYŐFÁNAK akció.


Idén közel 150db 100–120cm-es fenyőfa bérbeadását tervezzük.(szerződéses formában)

Jelentkezéseket jelentkezési sorrendben fogadjuk el.
Ezúton kérem , hogy e-mail-ben jelezzen vissza az alábbi címeken:

Email: arial@t-online.hu, roka1@eselyekhaza.t-online.hu
Személyesen: Esélyek Háza Szfvár, Budai u. 90. 8000

Visszajelentkezéseket: 2010.december 3–ig várjuk.
A részletekről természetesen időben tájékoztatni fogjuk önt levélben!

A sikeres együttműködés reményében, kívánunk Önnek jó pihenést a közelgő ünnepekre.

Székesfehérvár, 2010.november 28.

Üdvözlettel:

Róka Gyula
ARISZ képviselőARISZ-os lányok a városi tv-ben

Klikk a linkre!

http://www.fehervar.tv/index.php?pg=video&cid=3&vid=2740&autoplay=trueMeghívó - műhelykonferenciára

Meghívó Múzeumi önkéntes programok – Önkéntesek alkalmazása közgyűjteményekben c. műhelykonferenciára.
A konferencia célja: Az Önkéntesség Európai Évét (2011) megelőzően a múzeumi önkéntesség terjesztése, a legjobb gyakorlatok bemutatása és a tapasztalatok megosztása a témában ... Bővebben: klikk a szövegre!III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPOEurópa Verses Kifestő - átadóünnepség

Időpont: 2010. szeptember 30., csütörtök, 14.00 óra
Helyszín: Tolnai Utcai Általános Iskola, Székesfehérvár, Tolnai u. 41.

Székesfehérvári általános iskolások európai városok épületeit ábrázoló rajzaiból készült verses kifestőkönyv ünnepélyes átadására kerül sor a Tolnai Utcai Általános Iskolában.

Kedvcsinálóul álljon itt a kiadvány előszava:

"Kedves Gyerekek!

Ugye jól ismeritek már Székesfehérvár utcáit és épületeit? Bizonyára így van, hiszen már két alkalommal vehettetek a kezetekbe olyan kiadványt, amelyet társaitok készítettek Nektek, és mindenkinek, aki szebbnél-szebb rajzok segítségével szerette volna megismerni a királyok városát. Ha tényleg igennel feleltek az előbbi kérdésre, akkor itt az ideje, hogy a kezetekben tartott album segítségével átlépjétek a város határait, és felfedezzétek Barcelonát, az észt fővárost, Tallint, vagy éppen a legnagyobb bolgár hegység, a Vitosa lábainál fekvő Szófiát. Szép utazást, élményekben gazdag kirándulást kívánunk!"


Meghívó

Jubileumi békefaültetés

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ)
tisztelettel meghívja Önt

Európa nem hivatalos kerékpáros békenagykövete, Zelei József 2010-es, az erőszakmentes világ népszerűsítéséért folytatott kerékpártúrájának székesfehérvári,

Jubileumi békefaültetés
elnevezésű programjára.


Ideje: 2010. szeptember 30., csütörtök, 9 óra
Helye: Bregyó-közi Sportcentrum

Személyes találkozásunkban bízva, üdvözlettel:

Róka Gyula
ARISZ, képviselő


Meghívó

Engedjétek meg, hogy ezúton hívjunk meg benneteket
az Esélyek Háza az Esélyhónap keretén belül megrendezésre kerülő

Nyugdíjas egészségügyi dolgozók a női focistákért – megállapodás és mezátadás
című programjára.

Időpont: 2010. szeptember 28.,( kedd,) 17.00 óra
Helyszín: Széna térii Általános Iskola
Esélyegyenlőségi Sportcentrum, Székesfehérvár, Széna tér 10.

Tartalom:
Profi sportolók élvonalbeli sporteseményein teljesen természetes - sőt, kötelezően előírt – a rendező által biztosított orvosi jelenlét, szabadidős vagy hobbisportok esetében ez egyáltalán nem bevett gyakorlat. Ezen kíván változtatni az Egészségügyben Dolgozók Nyugdíjas Egyesülete és Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület nőifoci-csapata annak az együttműködési megállapodásnak az értelmében, amely folyamatos egészségügyi ügyeletet biztosít az ARISZ hazai meccsein a 2010-2011-es szezontól kezdve.

Az Esélyek Háza közreműködésével megszületett szerződés ünnepélyes aláírására, valamint az ahhoz kapcsolódó mezátadásra az ARISZ edzése előtt kerül sor az Esélyegyenlőségi Sportcentrumban.

Várunk Benneteket szeretettel, üdvözlettel:
Róka Gyula
ARISZ képviselőINGYENES CSALÁD- ÉS GYERMEKVÉDELMI TANÁCSADÁS

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége

család – gyermekvédelmi témakörben
ingyenes jogi tanácsadást tart


Sziklainé dr. Kiss Erzsébet
ügyvéd segítségével.


Helye: Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
Székesfehérvár, Balatoni u. 8.
Ideje: 2010.szeptember 28–án kedd
16.00- órától 17.30-ig

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.Bringa vásárBabaruha és gyermek holmik börzéje - Bolhapiac

Időpont: 2010. szeptember 19., vasárnap 08.00 óra
Helyszín: Vízivárosi Általános Iskola, Székesfehérvár, Budai u. 90.
Kapcsolattartó: Marczinkó Ágnes (06/30/3163-197)

Egyéb ingyenes szolgáltatások:
          Mákvirág Játszóház / Pintérné Györe Tünde 30-640-15-97
          "Ellátási-támogatási" tanácsadás / Kincses Zsolt Dávid
          "Család- és gyermekvédelmi" tanácsadás / dr. Kiss Erzsébet
          "Aranykéz Játszóház" / Kárpátiné Frank Éva 22-343-849

25 éves a FÁSE – Fehérvár Rugby Club


Ez alkalomból meghívunk a 2010. szeptember 11. szombaton tartandó egész napos rendezvényünkre.

Rendezvényünk helyszíne: Székesfehérvár Zombori út 21 (Köfém rögbipálya).

Bővebb információ a
www.fehervarrugby.hu honlapon olvasható.F E L H Í V Á S !

"EZ VAGYOK ÉN" címmel, a

Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület

2010. évben is lehetőséget kíván biztosítani az ország területén élő sorstársaink (fogyatékkal, egészségkárosodással élők) számára a megmaradt képességeikkel készült alkotásaik bemutatására.


A "FELHÍVÁS" letölthető....I T T >>>

Work-Shop, Blagoevrad - Bulgáriai

Szerencsésen megérkezett a székesfehérvári delegáció Blagoevgradba, ahol a zöldberuházások, a globalizáció, valamint a kerékpárút-hálózat kiépítése kapcsán folytat megbeszéléseket partner szervezeteivel és az önkormányzat képviselőivel.

A tapasztalatcseréktől mindkét fél sokat remél, elvárásaikat, elképzeléseiket work-shop keretében fogalmazták meg július 17-én.

Bemutatkozott a közelmúltban megalakult Blagoevgrad-i Kerékpár Klub, melynek tagjai szorgalmazták a kerékpáros közlekedés bevezetését a városban. Kérdőívek segítségével mérik fel az igényeket, ahogy a helyi rádió is véleménykutatást indított a beruházások kapcsán.

A magyarországi kerékpárút hálózatról Nagy Zsolt, a székesfehérvári Közlekedési Iroda vezetője tartott vetített-képes előadást. A hétvégi eseményről honlapunkon illetve a Vörösmarty rádióban tájékoztatjuk önöket.

Kozma Ágnes
Herczog Edit Európai Parlamenti Képviselő üdvözlő levele

Herczog Edit Európai Parlamenti Képviselő levelében köszöntötte városunkba érkező bolgár delegációt.

... a mai rohanó világban igazán nem jellemző, hogy két, egymástól ilyen távol fekvő város „kerékpáros” barátságot kössön egymással....

A levél tartalma letölthető a képre klikkelve.

Bilaterális workshop


Bilaterális workshop tapasztalatok és példák cseréjére, téma: “Zöld közlekedés – bevezetés a fenntartható közlekedésbe tapasztalatok és jó példák cseréjén keresztül”

Időpont: 2010. június 24 – 27, Székesfehérvár.
Részletes program a szövegre klikkelve letölthető.
Székesfehérvári civilek jártak Bulgáriában

2010-05-03

Az április közepi bolgár látogatást viszonozandó székesfehérvári civilek töltötték május első hétvégéjét Blagoevgradban, hogy folytassák a zöld közlekedés fejlesztési lehetőségeiről Székesfehérvárott megkezdett együttműködést.

A program szakmai részét kitevő workshopok mellett a magyar vendégek többek között ellátogattak a bolgár fővárosba, Szófiába, illetve kirándulást tettek az ország jelképnek számító Vitosa hegységben.

Kapcsolódó linkek:
Róka Gyula, az Esélyek Háza munkatársa és az ARISZ képviselője nyilatkozik a bolgár rádióban
Представители на НПО“Алба Регия“ от Секешфехервар, Унгария направиха работно посещение на община Благоевград в качеството си на партньори по проекта „Зелен транспорт-Въвеждане на устойчиви форми на транспорт,посредством обмен на опит и добри практики“,финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“.

Híradás a Blagoevgrad Önkormányzata folyamatban van a projekt megvalósítása "Zöld Közlekedés - Bevezetésről". Munkamegbeszélés a székesfehérvári vendégekkel a tapasztalatokról.
Община Благоевград е в процес на изпълнение на проект „Зелен транспорт - Въвеждане на устойчиви форми на транспорт посредством обмен на опит и добри практики“. Той е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“. Един от партньорите е унгарската община Секешфехервар. Като краен продукт ще бъдат индентифицирани добри практики, които могат да се приложат в двете страни, ще бъде изготвен анализ за възможността в община Благоевград да се повиши употребата на велосипеди, ще бъде изготвена Стратегия с набелязани конкретни стъпки за пилотно въвеждане на услугата „колела под наем“. В изпълнение на проекта представители на общинска администрация посетиха своите унгарски партньори, а в края на седмицата гости от Секешфехервар ще посетят Благоевград.

lija Velev nyilatkozott a "Zöld Közlekedés" megvalósításának lehetőségeiről.
Ще има ли Благоевград велоалеи? Колко е реална идеята за създаване на общинска услуга „Колела под наем“? Ще успее ли общинска администрация - Благоевград да изгради изпълнима стратегия за постигане на устойчив транспорт?Как гражданите възприемат намеренията на общината да насърчава използуването на велосипеди в ежедневието? С какво унгарската община Секешфехервар може да ни бъде полезна в това отношение? Отговор на всички тези въпроси дава Илия Велев - старши специалист „Местно икономическо развитие и международни програми“ в общинска администрация Благоевград,представяйки проекта, по който се работи в момента: “Зелен транспорт - Въвеждане на устойчиви форми на транспорт,посредством обмен на опит и добри практики“, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие“.

Itt megtekintheti a bolgár kirándulás képeit

Sajtómeghívó

2010-04-30

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete és az Esélyek Háza - Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda szeretettel meghívja Önt és munkatársát az "Európa verses kifestő" Kifestő könyv gyerekeknek, gyerekektől című kiadványának könyvbemutatójára.
Időpontja: 2010. május 7-én (péntek) 18.00 óra
Helye: Hiemer-ház, házasságkötő terem, Székesfehérvár, Oskola u. 2-4.

A programot megtiszteli:
Herczog Edit Európai Parlamenti képviselő
Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója
A kiadványt készítő gyerekek

LAKOSSÁGI ELEKTROMOSHULLADÉK-GYŰJTŐ AKCIÓ

2010-04-30

A "MUTASS JÓ PÉLDÁT!" programsorozat keretében az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület, a Depónia Kft és Székesfehérvár Polgármesteri Hivatala

LAKOSSÁGI ELEKTROMOSHULLADÉK-GYŰJTŐ AKCIÓT szervez

2009. május 21-én (szombat) a Skála parkolóban 9.00-től 13.00 óráig.

Bővebb információ >>>


Rajzpályázat

2010-04-27 15:33

RAJZPÁLYÁZAT
Gyermekeknek
2010


Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület,
a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete
valamint az ART STÚDIÓ Képzőművészeti Szaküzlet meghirdeti hagyományos rajzpályázatát

"Kalandozás az ezeréves királyok városában"

címmel.

Bővebb információ >>>

Bolgár-magyar együttműködés a zöld közlekedésért

2010-04-15 10:33:02

Négynapos látogatásra Székesfehérvárra érkezett a Bulgáriában található Blagoevrad városának önkormányzati küldöttsége, hogy egy nemzetközi pályázat keretében magyarországi partnerével vitathassa meg alternatív közlekedési módok bevezetésének lehetőségeit.

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, valamint a székesfehérvári Esélyek Háza vendégszeretetét élvező delegáció tagjai szerdán érkeztek a Királyok Városába, ahol Elekes Zsuzsa, a Civil Szervezetek Regionális Szövetségének elnöke, valamint Róka Gyula, az ARISZ képviselője fogadta a vendégeket a Hiemer-ház dísztermében.

Bolgár részről Ilia Velev, a blagoevradi önkormányzat képviselője, valamint Tzvetelina Neshkova köszöntötte az egybegyűlteket. A vendégek szerdán rögtön a zöld közlekedés témájával foglalkozó workshopon vettek részt, csütörtökön pedig fogadta őket dr. Csapó Csilla alpolgármester.

A bolgár vendégek pénteken a Civil Szervezetek Regionális Szövetségének székházába hivatalosak, elutazásuk előtti utolsó programként pedig az Iszkaszentgyörgyi Környezetvédelmi Egyesületnél tesznek látogatást, ahol Kis Edit vezetésével bejárhatják az iszkaszentgyörgyi tanösvényt.

Kapcsolódó linkek:
Fehérvár TV tudósítása
A Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda hírei
Vörösmarty Rádió híradása

Kép galériák:
A Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda galériája
ARISZ-bringa galéria

Ingyenes család- és gyermekvédelmi tanácsadás

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület
és a
Civil Szervezetek Regionális Szövetsége
család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart
Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével.


Helye: Viziváros Általános Iskola 1-es tanterem
Székesfehérvár, Budai u. 90.

Ideje: 2010. március 7 -én vasárnap 8.00- órától

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Babaruha és gyermek holmik börzéje –
BolhapiacHelye: Vízivárosi Általános Iskola (Budai u.90.)

Ideje: 2010. március 7 -én (vasárnap) 8.00 –12.00 –ig

Jó állapotban lévő, használt gyermekholmik
(ruha, járóka, gyermekülés, játék stb.) olcsón

Információ:
Ágnes 06-30-316-31-97
Ingyenes
személyi jövedelemadóval kapcsolatos tanácsadás


Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesülete, (ARISZ)
Civil Szervezetek Regionális Szövetsége (CISZ) közös szervezésben
ingyenes személyi jövedelemadóval kapcsolatos tanácsadás szervez.

Tanácsadás ingyenes.


Helye: Vízivárosi Általános Iskola Székesfehérvár, Budai u. 90

Ideje: 2010.március 7-én (vasárnap) 8.00 -12.00Tündérvár Játszóház

M E G H Í V Ó

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, Székesfehérvári Álláskeresők Egyesülete

és az

Esélyek Háza –Székesfehérvár

szeretettel meghívja Önt a

„Tündérvár Játszóház”
című programra


Időpontja: 2010. március 7–én (vasárnap) 8.00-12.00 óra

Helyszíne: Vízivárosi Általános Iskola Székesfehérvár, Budai u. 90

Fővédnök: MÁRTON ZOLTÁN Esélyek Háza igazgató

Játszóházat vezeti:

Molnár Adrienn (tündér)

A programon való részvétel ingyenes

Bővebb információ: Fülöpné Óvári Edit 30-901-31-02
TANÁCSADÁS

- pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások -

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége, valamint az Esélyek Háza

"ellátási-támogatási" tanácsadást tart

KINCSES ZSOLT DÁVID,
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Hatósági Főosztály Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Irodájának vezetője és munkatársai segítségével.


Helye: Viziváros Általános Iskola Székesfehérvár Budai u. 90.

Ideje: 2010.március 7-én vasárnap 8.00- órától

A témakörben minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Sportolj velünk,
és csatlakozz a
NŐI Focisták táborához!


Sok szeretettel várjuk a regionális kispályás bajnokságban szereplő csapatunkba, -13 éves kortól- azokat a lányokat, akik szívesen rúgnák a bőrt egy lelkes és fiatal közösségben.

Jelentkezni:
Babos Zoltán edző 06/30-26-82-996
Kovacsik Beáta csapatkapitány 06/20-98-33-734
Róka Gyula ARISZ képviselő 06-20-9-452-813

vagy www.arisz-noifoci.hu lehet.
Rongybaba kiállítás


Nosztalgi Nyugdíjas Egyesület

Évzáró összejövetelSportlövő diákolimpia
Pongrácz Nikolett

Az én könyveim

Azért kezdtem el az írást, hogy elmeneküljek a való világból, és ez olyannyira jól sikerült, hogy már három éve "menekülök". A kreatív emberek, azért kezdenek el írni, amiért mások olvasni. Csak velünk, írókkal ellentétbe az olvasók, már egy megteremtett világba csöppennek, amit mi írók alkotunk. A különbség annyi, hogy az olvasó nem változtathatja meg a történteket... viszont nekünk, íróknak van a kezében a szereplők sorsa...

Klikk ide!
Honlapkészítés